Tempah Tshirt Di Puncak Alam

Mari Cetak T-shirt dengan kami di Puncak Alam!

Jimatkan masa, tenaga dan wang anda, Shenget Studio boleh cetakkan untuk anda dengan birokrasi minima. Anda cuma perlu klik di bawah sahaja.

 

Tempah Sekarang!

 

Sekiranya mahu pantas, klik

>>>>>Whatsapp<<<<<

dan taip ‘Hai Akak Shenget’ untuk mendapatkan diskaun 10% dari transaksi satu resit.

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Adakah anda mahu menempah t-shirt tapi mempunyai masalah seperti berikut?

  • Kilang cetak terlalu jauh dari Bandar Puncak Alam dan sekitar?
  • Susah nak buat temujanji dengan printer anda atas kekangan masa?
  • Dah Whatsapp printer, tapi dia buat bodoh je?
  • Printer taknak bagi sample t-shirt, macam mana nak ukur saiz?
  • Design nak print takde lagi ni, macam mana?
  • Printer t-shirt anda kerek, malas nak layan banyak sangat soalan?
  • Hanya sembang kencang, dateline printing kelaut!
Tempah Tshirt Di Puncak Alam
Tempah Tshirt Di Puncak Alam
Tempah Tshirt Di Puncak Alam
Tempah Tshirt Di Puncak Alam

Kalau anda mahu menempah t-shirt bercetak tetapi mempunyai masalah seperti di atas… Jangan risau, kami boleh bantu anda!

Kami boleh bantu anda dengan pelbagai cara untuk menyiapkan cetakan t-shirt mengikut spesifikasi dan keperluan pihak anda. Testimoni di bawah adalah antara pelanggan yang berpuas hati dengan servis yang kami berikan:

Khairul Nizam Omar
Pengurus Projek

Projek saya dengan team Shenget Studio memang best. Crew diorang sanggup datang jauh semata-mata nak hantar sample baju dengan buat design. Janji nak hantar baju esok, hari ni dah siap. Memang efisyen pengurusan diorang ni. Sangat diusulkan kepada kawan-kawan yang lain

Ahmad Naim Ahmad
Freelance Designer

Saya suka design. Ada beberapa job printing t-shirt dah saya panjangkan kat team Shenget Studio. Malam-malam pun masih layan lagi. Diorang jujur. Kalau job tu diorang tak boleh buat, diorang kata terus terang. Saya pun senang, takde macam sesetengah printer, sibuk nak duit. Dateline kelaut!

Shahida Harun
Pelajar UiTM

Servis tiptop dengan team Shenget Studio. Crew diorang peramah. Selalu layan saya walaupun soalan dalam Whatsapp boleh bikin sakit hati. Paling best layanan diorang. Walaupun job tu tak semestinya dapat kat diorang, mesti diorang layan prospek tu mesra-mesra!

Haziq Zulkifli
Eksekutif Pemasaran MPH Bookstore

Dulu saya perlukan t-shirt, jadi Shenget Studio bukan sahaja tolong designkan t-shirt, malah siap rekomen lagi mana jenis t-shirt yang sesuai dengan keperluan dan bajet. Maklumlah, kami nak t-shirt bajet rendah. Sesiapa pun boleh minta team Shenget untuk nasihat t-shirt.

Pelbagai projek t-shirt telah dilaksanakan. Jika anda mahukan maklumat mengenai projek t-shirt terkini dari kami, follow instagram Shenget Studio sekarang!

1

Siapa kami? Mari kita berkenalan…

Siapa Shenget Studio?

Diasaskan oleh 2 orang bekas graduan UiTM dari Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media (Penerbitan), Encik Ghafar Nawi dan Puan Atiqah Zaki berkecimpung dalam industri percetakan pakaian pada penghujung 2014. Bertapak di Alam Jaya, Puncak Alam dan mereka gemar berurusan melalui temujanji kerana Shenget Studio adalah ‘online based’ company dan tiada showroom (Instagram ngan website ni la showroom kami)

Tempah Tshirt Di Puncak Alam
Tempah Tshirt Di Puncak Alam

Shenget Studio pernah dipaparkan di Sinar Harian pada 25 Februari 2015 kerana kami sangat suka membantu pelanggan kami walaupun dengan hanya sehelai t-shirt, urusniaga tetap berlaku.

Projek terkini yang kami bangga adalah bersama seorang aktivis Fahmi Reza. Kami membantu beliau dalam kempen kesedaran politik ‘Kita Semua Penghasut’ yang mana hasil jualan t-shirt itu kami salurkan kepada Pertubuhan Kebajikan i-CARE Puncak Alam.

Tempah Tshirt Di Puncak Alam

Apa yang anda perlu lakukan sekiranya mahu menempah t-shirt dengan kami?

Klik sini!

Tempah Sekarang!

Dan isikan maklumat seperti:

Kuantiti T-shirt

Semakin banyak t-shirt ditempah, semakin murah harga untuk sehelai.

Jenis T-shirt

T-shirt kolar, lengan panjang, Polo dan lain2 mempengaruhi harga

Design T-shirt

Semakin simple design, semakin murah harga untuk sehelai

Tarikh Siap

Semakin ‘urgent’ t-shirt diperlukan, semakin mahal harga untuk sehelai

Bajet Sehelai

Tanya kami bagaimana untuk mendapatkan serendah RM 10 sehelai

Dapatkan Maklumat T-shirt anda sekarang!

Kami merupakan antara agen penjual kepada jenama t-shirt popular dipasaran seperti:

Tempah Tshirt Di Puncak Alam
Tempah Tshirt Di Puncak Alam
Tempah Tshirt Di Puncak Alam
  • Baju Foursquare adalah baju yang berkualiti sepadan dengan harganya. Kami akan gunakan tshirt Foursquare sebagai baju cetak kami sekiranya tiada permintaan khas dari pelanggan. 

    Murah… Itu yang penting kenapa kami pilih Foursquare. Berbaloi dengan harga dan pilihan warna yang ada. Buat masa sekarang, pelanggan yang menempah dari kami sangat berpuas hati menggunakan tshirt Foursquare.

    Di bawah pula adalah senarai item, harga dan saiz bagi jenama Foursquare dari kami.

    4Square Shenget Studio

    *Harga jualan tidak termasuk GST sebab kami tak ada GST
    **Harga tidak termasuk pos

  • Pening betul nak setup harga Gildan ni. Harga dia paling susah sebab baju ni diimport dari obersi. Susah woo…

    Tapi jangan risau. Kami salah seorang dari berpuluh ejen Gildan dalam Malaysia ni. Barang berjenama popular ini korang akan dapat yang ori dari kami. Takda main tipu-tipu. Semenjak dari Mei 2015 kami sudah mendaftar sebagai ejen.

    Kain baju banyak pilihan dari Gildan dan yang paling best adalah pilihan warna dan saiz pelbagai variasi. Korang boleh pilih ikut hati korang dan keperluan. Konpius? Mari kami cadangkan untuk anda. Boleh terus hubungi kami sekiranya keliru tak tahu nak pilih baju apa sesuai dengan bajet dan keperluan. Kami boleh bantu anda kerana keperluan dan bajet setiap individu berbeza. Jangan bazirkan untuk perkara tidak perlu.

    Boleh rujuk senarai harga kat bawah.

    Gildan Shenget Studio

    *Harga jualan tidak termasuk GST sebab kami tak ada GST

    **Harga tidak termasuk pos

  • Orensport adalah antara jenama yang terawal kami mohon untuk menjadi ajen. Pakaiannya sangat berkualiti dan banyak pilihan. Banyak pilihan sehinggakan kami terpaksa listkan harga untuk pakaian yang popular ditempah oleh pelanggan. Sekiranya ada pilihan yang ada dikatalog Orensport tetapi tiada dalam senarai harga kami, boleh lah terus hubungi kami untuk dapatkan sebutharga.

    Dibawah pula adalah senarai item dan harga untuk pakaian Orensport yang popular dan biasa ditempah oleh para pelanggan kami.

    Orensport Shenget Studio

    *Harga jualan tidak termasuk GST sebab kami takda GST

    **Harga tidak termasuk pos

  • Dah berpuluh client tanya dan kami bagi servis terbaik untuk sesiapa yang berani buat baju raglan jenis macam contoh kat bawah. Kain kami beri banyak jenis. Ada macam-macam jenis. Memang tak boleh nak explain semua sebab kami rasa korang kena tanya dan minta confirmation dengan kitorang dulu. Biasalah, lain orang, lain taste. Ada yang nak fitted sebab aweks yang pakai. Ada juga yang nak yang loose ala-ala muslimah style. Semua akak boleh buat.

    Sebab…

    Sebab baju ini custom. Kami ada jual kalau nak baju sahaja tapi tu biasanya ada MOQ sebanyak 25 helai keatas. Kalau nak sikit-sikit, akak takut akak tak boleh bagi harga terbaik. Ada pepatah yang selalu kitorang guna untuk client akak yang suka request sikit-sikit ni, “orang tamak selalu untung,”. Hayati dan hadamkan pepatah ini. Hehehe

    Tempoh nak siap kalau order baju ni bergantung pada kuantiti. Kalau banyak, akak boleh cakap paling cepat 3 hari, paling lambat seminggu. Itu semua bergantung pada deposit korang dan saiz bagi bila. Lagi cepat korang bagi, lagi cepat baju korang siap. Urusan semua memerlukan deposit 70% dari harga keseluruhan.

    Harga seperti dalam jadual di bawah.

    Raglan Custom Shenget Studio

    *Harga jualan tidak termasuk GST sebab kami takda GST

    **Harga tidak termasuk pos

  • Setelah dibincangkan bersama beberapa pelanggan setia kitorang, Shenget Studio bersetuju untuk menggunakan kaedah di bawah sebagai penanda aras untuk segala khidmat percetakan menggunakan teknik silkscreen.

    Kitorang juga tidak mengenakan sebarang GST kepada pelanggan kerana sesungguhnya kitorang tak layak untuk kenakan cukai GST kepada pelanggan. Harga ini jugalah harga yang kitorang guna daripada awal pembabitan dalam industri percetakan pakaian.

    Kitorang meminta juga kepada para pelanggan, jangan mengutuk dan membezakan harga antara pencetak lain dan Shenget Studio sekiranya korang dapat harga lagi murah atau mahal dari kami. Ini kerana penetapan harga kami bergantung pada kos-kos overhead yang terlibat.

    Kami masih kecil dan kos-kos operasi terlibat tidak seperti syarikat lain.
    Shenget Studio tak lawan harga sebab kitorang lawan servis. Kami pilih lain padang sebab kami ‘belalang’ yang pelik.

    Harga Cetak Baju Shenget Studio

     

    *Harga jualan tidak termasuk GST sebab kami takda GST

    **Harga tidak termasuk pos

Formula pengiraan kasar t-shirt sehelai:

(harga t-shirt) + (harga printing) 

Kalau setakat nak usha harga, boleh guna formula di atas, tetapi untuk mendapat maklumat tepat, boleh terus klik

Tempah Sekarang!